Contact

Administrare sacramente

Administrarea Sacramentului Sfântului Mir (2017)

Duminică, 25 iunie 2017, în Parohia Romano-Catolică „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Galați a avut loc administrarea sacramentului Mirului de către Excelența sa Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași. În această zi de sărbătoare, 35 de candidați au primit sacramentul Sfântului Mir. Astfel, ei au confirmat personal alegerea pe care părinții lor au luat-o pentru ei la Botez.

tinerii miruiți, împreună cu episcopul auxiliar PS Aurel Percă, părintele paroh Cristian Dumea, preoții vicari Cristian Pal și Fabian Iacob și cu preoții oaspeți (Galați, 2017)

Comunitatea parohială a fost onorată și de prezența domnului Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați. Acesta, împreună cu candidații și credincioșii, l-au întâmpinat pe înaltul prelat al diecezei cu cântece, flori, pâine și sare. După o scurtă rugăciune și un moment de salut, PS Aurel Percă împreună cu domnul primar și preoții invitați s-au îndreptat spre casa parohială, de unde au pornit în procesiune spre biserică prin tunelul de flori al tinerilor candidați care intonau atât de frumos: „Iată-ne, iată-ne, venim toți la Tine, / Iată-ne, iată-ne, vrem s-ascultăm din iubire”.

Sfânta Liturghie a fost însuflețită de cântările tinerilor pătrunși de emoția momentului pe care îl trăiau, de corul comunității „Schola Cantorum Franciscana”, precum și de toți creștinii prezenți. Cu seninătatea și încrederea celor ce știu că au parcurs un drum de pregătire temeinică, candidații au cerut din toată inima să primească sfântul Mir, pentru ca să se poată bucura din plin de puterea și darurile Duhului Sfânt.

Predica înălțătoare a păstorului diecezei PS Aurel Percă, adresată tinerilor, a fost urmată de administrarea Sfântului Mir de către Preasfinția Sa, prin impunerea mâinilor și ungerea pe frunte cu ulei sfințit (crisma), însoțită de cuvintele: „Primește pecetea darului Duhului Sfânt !”, moment în care tinerii candidați și-au exprimat voința proprie și angajamentul de a-l iubi pe Dumnezeu și pe semenii lor. Această sărbătoare i-a umplut de entuziasm și i-a însuflețit pe tinerii creștini uniți cu Cristos, pe părinții, nașii, prietenii și pe toți frații lor în credință. Duhul Sfânt este cel care le va indica drumul, calea ce trebuie urmată, modalitatea corectă de a acționa în viață, și tot el este cel care va avea grijă să îndepărteze tot răul de la ei.

Din partea Provinciei Franciscane Conventuale din România au fost prezenți părintele Sorin Giurgi, vicar provincial, și părintele Virgil Blaj, secretar provincial.

Romana Maria Drașovean

Galați, 2017 - administrarea Mirului, sărbătoarea primirii darurilor Duhului Sfânt Galați, 2017 - administrarea Mirului, sărbătoarea primirii darurilor Duhului Sfânt Galați, 2017 - administrarea Mirului, sărbătoarea primirii darurilor Duhului Sfânt

PS: În Albumul Foto al site-ului găsiți mai multe imagini de la acest eveniment.


Prima Sfântă Împărtășanie (2016)

Duminică 22 mai 2016, în timpul Sfintei Liturghii de la ora 9.30 celebrată de pr. vicar Iosif Dancă Jr., zece copii din parohia noastră au primit pentru prima dată Sfânta Împărtășanie. Sărbătoarea a fost frumoasă, emoțiile tuturor au fost mari și bucuria, pe măsură. Cu siguranță, copiii își vor aminti cu drag de această zi în care l-au primit pe Isus Euharisticul, au fost înconjurați cu bucurie și dragoste de familiile lor, de prieteni, de întreaga comunitate.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru acești copilași care din acest moment sunt mai aproape de Isus, pentru că ei reprezintă viitorul Biserici lui Cristos! Mulțumim celor implicați în pregătirea copiilor și a sărbătorii!

Prima Sfântă Împărtășanie, Galați - 2016
Istoric Parohie Biserica parohială Preoți Sfânta Liturghie Administrare sacramente Cateheze Ore de religie Vizite pastorale Servicii sociale Terțiari franciscani Însoțitori în misiune FCJ Tineri și copii Corul bisericesc Îndurarea Divină Regina Cerului Viață de credință Carisma franciscană Carisma ignațiană Reflecții, cugetări Colecția de articole Evenimente Album foto Album video Filiala Foltești
CatolicaGalațicatolicagalati@gmail.com Data:01.01.2015 Număr accesări:0000001