Contact

Articol din colecţie

Primiţie - O „călăuză” nouă...

De secole oraşul nostru este un port deschis culturii şi civilizaţiei europene. Multe rânduri de misionari pelerini trimişi de maica Romă au poposit pe aceste meleaguri, şi au fost „călăuze” ale dreptei credinţe. Primiţi cu ospitalitate şi interes de către localnici, ei au constituit o lumină plină de adevăr în căutarea harului divin. Acum, când comemorăm 170 de ani de aşezământ bisericesc, de tradiţie seculară franciscană aici la Galaţi, ne reamintim de şirul glorios al „călăuzelor” noastre spirituale, care s-au succedat în timp, şi ne plecăm cu veneraţie memoriei lor sfinte.

În această atmosferă de frumoasă rememorare plină de simţire, în această sfântă duminică, a liturgiei dedicată „descoperirii unei comori”, în parohia şi comunitatea noastră ne mai soseşte o „călăuză”, ce se adaugă „patrulei” ce ne conduce zi de zi şi clipă de clipă, cu multă sârguinţă, în căutarea şi descoperirea „comorii” ascunse în „vasul nostru de lut”, după cum a predicat cu strălucire părintele paroh la instalarea noului preot. Provenit dintr-o frumoasă familie moldoveană, plină de credinţă şi de simţire cu adevărat creştină, tânărul şi delicatul preot Iosif Dancă este acum la Galaţi cu întreaga sa capacitate, cu dăruirea sa aleasă şi cu devotamentul său deosebit.

Trebuie adăugat ca noul preot vicar a urmat un susţinut program de pregătire sub îndrumarea părintelui paroh dr. Cristian Blăjuţ şi, asistat cu multă grijă de părinţii din parohie, s-a „întărit” clipă de clipă. Astfel, a fost înconjurat repede de dragostea credincioşilor din comunitate, care l-au încurajat prin simpatia lor.

Comunitatea noastră îl primeşte cu multă speranţă şi bucurie în suflet, având siguranţa că, din această duminică sărbătorească, părintele Iosif va reprezenta o nouă „călăuză”, cu forţe proaspete şi cu elan cutezător, pentru noi cei aflaţi cu sârguinţă în căutarea, descoperirea şi preţuirea „comorii” ascunse în „vasul nostru de lut”. Îi dorim din toată inima un parcurs sacerdotal plin de sfinţenie şi har, sub ocrotirea Sfintei Fecioare Maria şi binecuvântarea sfântă şi frăţească a Sfântului Francisc.

Preasfânta Fecioară
Să vă ocrotească,
Dragostea-i de mamă
Să vă copleşească!

Ionel Gheorghiu

[30.07.2014]

Istoric Parohie Biserica parohială Preoți Sfânta Liturghie Administrare sacramente Cateheze Ore de religie Vizite pastorale Servicii sociale Terțiari franciscani Însoțitori în misiune FCJ Tineri și copii Corul bisericesc Îndurarea Divină Regina Cerului Viață de credință Carisma franciscană Carisma ignațiană Reflecții, cugetări Colecția de articole Evenimente Album foto Album video Filiala Foltești
CatolicaGalaţicatolicagalati@gmail.com Data:01.01.2015 Număr accesări:0000001