Prezentare
Contact
lecturile liturgice de azi
Îndurarea Divină
pagina Facebook a parohiei romano-catolice din Galaţi
biserica parohială romano-catolică din Galaţi
pagina filialei Folteşti a parohiei romano-catolice din Galaţi
Calendarul Romano-Catolic 2018
Viaţă de credinţă
Sfânta Fecioară Maria, Regina Cerului
site Episcopia Romano-Catolică de Iaşi
site Ordinul Fraţilor Minori Conventuali - Provincia Sf. Iosif din România
Creştin Se Devine - blog personal pr. Cristian Blăjuţ
site Asociaţia Familiilor Catolice Vladimir Ghika
site Alianţa Familiilor din România

Însoţitori în misiune FCJ

ÎMPREUNĂ CU SURORILE FCJ ÎN ÎNSOŢIREA SPIRITUALĂ

Însoţitorii în Misiune sunt creştini care se simt atraşi să trăiască spiritualitatea Societăţii FCJ în viaţa lor şi exprimă acest angajament prin formarea de grupuri. Membrii CiM care împărtăşesc spiritualitatea acestei Congregaţii caută să adâncească angajamentul botezului lor, fiind persoane care doresc să fie mesageri ai Veştii celei Bune. Angajarea lor este exprimată prin următoarele ţeluri:

insigna Însoţitorilor în Misiune FCJ
  • Îmbogăţirea propriei vieţi creştine, prin a fi martori vii ai lui Isus Însoţitor în cadrul activităţii lor;
  • Implicarea în fapte de iubire şi de grijă plină de atenţie faţă de cei din jur, precum şi promovarea dreptăţii în relaţiile interumane;
  • Promovarea unei schimbări pozitive în comunitatea lor creştină şi la locul lor de muncă.

Însoţitorii în Misiune colaborează cu Surorile FCJ în îmbogăţirea şi împărtăşirea credinţei catolice, prin dobândirea capacităţii de reflecţie şi discernământ în trăirea vieţii cotidiene. Experimentează în acest fel noi mijloace de comuniune în cadrul parohiei, în sensul de a nu priva pe nimeni şi în niciun fel de iubirea şi compasiunea creştină.

În demersul lor de a fi Însoţitori în Misiune, de a se desăvârşi spiritual, de a se ocupa de aproapele lor, membrii grupului trebuie să dovedească capacitatea de a fi ei înşişi aproapele pentru celălalt, un mărturisitor activ de speranţă şi de bucurie. Ei îşi propun să cultive, aşa cum ne invită Sfântul Părinte acea cultură a întâlnirii umane a angajării în îngrijirea fragilităţii persoanelor nevoiaşe, singure, în vârstă, suferinde, a tinerilor dezorientaţi şi a copiilor lipsiţi de îngrijire, transmiţând prin slujirea lor iubirea, blândeţea şi duioşia milostivirii lui Dumnezeu.

În parohia noastră activează un grup format din 9 membri CiM, din care 3 au depus angajamentul lor în anul 2010, reînnoit în 2015 pentru următorii şase ani, precum şi alţi 6 membri care au depus angajamentul lor în 2015, cu toţii activând după puterile lor şi uniţi într-un program de formare, sub îndrumarea şi cu sprijinul Surorilor Societăţii FCJ şi al părinţilor comunităţii parohiale.

Ionel Gheorghiu, CiM

Istoric Parohie Preoţi Sfânta Liturghie Administrare sacramente Cateheze Ore de religie Vizite pastorale Terţiari franciscani Însoţitori în misiune FCJ Tineri şi copii Corul bisericesc Îndurarea Divină Regina Cerului Viaţă de credinţă Carisma franciscană Carisma ignaţiană Colecţia de articole Evenimente Album foto Album video Biserica parohială Filiala Folteşti
CatolicaGalaţicatolicagalati@gmail.com Data:01.01.2015 Număr accesări:0000001